20 Ağustos 2011 Cumartesi

‘EKİM GEÇİDİ–10’ DİSİPLİNLERARASI ÇAĞDAŞ SANAT SERGİSİ




29 Ekim 2002 yılında 54 sanatçının katılımı ile Glari X de İstanbul’da gerçekleştirdi. 2002  yılından bu güne  Gülsün Erbil’ in de çabalarıyla geleneksel hale gelen İstanbul’da ki ''EKİM GEÇİDİ''  sergilerine paralel birçok ilde eş zamanlı sergiler gerçekleştirildi.
2011 yılında varlığımızın asıl nedeni olan Cumhuriyet’i ve onun coşkusunu Çağdaş Türk Sanatının tüm renkleri ile kutlamak amacıyla İstanbul ile eş zamanlı olarak Kocaeli’ de de yeniden bir araya geliyor.
Disiplinler arası sanat sergisi olan “Ekim Geçidi 10” sanat projesi Türkiye’ deki  sanatçılarımıza, Cumhuriyetin 88. yıldönümünde Cumhuriyet’e olan şükranlarını tekrar dile getirme imkanı  vererek farklı disiplinlerden  88 eserin bir araya gelmesi ile sanat şölenine dönüşecek. Cumhuriyet ve Çağdaş Sanat bilincini  bu sergiyle bir kez daha hatırlatan sanatçılarımız, yaratımları ve fikirleriyle, üzerlerine düşen bu misyonu yerine getirmede ne kadar kararlı olduklarını göstereceklerdir.
''EKİM GEÇİDİ” 10.uncu yaşını da, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’e adım atarken söylediği sözleri bir kez daha hatırlayarak kutluyor:

“Olanaksızlıklardan bu noktaya gelen bu toplum, bunun bilincinde olsa da unutmaya başladığında bunun anımsatılması yine sanatçılara düşecektir… Sanatçılarımız, biz sizlerle gurur ve onur duyuyoruz. Çünkü sizler bu toplumun sesisiniz, kendinizle yarışın, kendinizi aşın, öyküneceğiniz tek ülkü kendi topraklarınızdaki uygarlığınızdır…’