27 Ekim 2011 Perşembe

Ekim Gecidi 10 Katalog

Katkılarından dolayı
Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya teşekkür ederiz.

SANAT DANIŞMANI VE ORGANİZATÖR
SEMA ÖZEViN & NALAN KUMLALI
BASIN DANIŞMANI
HATiCE BULUT
GRAFİK TASARIM
ARZ TANITIM
SEDAT GEVER
BASKI
ADA OFSET / İSTANBUL
EKiM GEÇiDi 10
/ İLETİŞİM
Sema Özevin 0 532 481 87 09
Nalan Kumlalı 0 535 358 45 43
e-posta: ekimgecidi10@gmail.com
web: http://ekimgecidi10kocaeli.blogspot.com/

Aşağıdaki linkten sergi kataloğunu indirebilirsiniz


http://issuu.com/see.dat/docs/ekimgecidi10katalogkisa

Ekim Geçdi 10 Kocaeli Sergisi bu yılki onur konuğu : SÜHA KOCAOĞLU


Güzel Sanatlar Fakültesinde yetiştirdiği öğrenciler,Fotoğraf Sanatına katkıları,  Kocaeli'ne ve Kask Fotoğraf Sanatı derneğine katkılarından dolayı bu yılki onur konuğumuz olan KOU GSF Fotoğraf Bölüm Bölüm Bşk.Yrd.Süha Kocaoğlu' na teşekkürlerimizle.

‘EKİM GEÇİDİ –10’ KOCAELİ SERGİSİ AÇILDI

                                                                                                                                                             


İlk olarak 29 Ekim 2002’de 54 sanatçının katılımı ile gerçekleşen Ekim Geçidi sergisi çağdaş Türk Sanatının tüm renkleri ile kutlamak amacıyla İstanbul ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin farklı şehirlerin de ve ilk olarak da Kocaali’de bir araya geliyor. Disiplinlerarası çağdaş sanat sergisi “Ekim Geçidi 10” sanat projesi Türkiye’ deki sanatçılarımıza, Cumhuriyetin 88. yıldönümünde Cumhuriyet’e olan şükranlarını tekrar dile getirme imkânı veren bu organizasyona dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Türk Sanatçılardan da destek geldi. Türkiye’nin 21 ilinden katılım gösteren sanatçılarla birlikte bu misyona ayrı bir güç ve heyecan katarak Cumhuriyetin 88. yılında bağlılıklarını göstermiş oldular.
Çağdaş Sanat bilincini bu sergiyle bir kez daha sanatseverlere ve halkımıza hatırlatan sanatçılarımız, yaratımları ve fikirleriyle, üzerlerine düşen bu misyonu yerine getirmek de ne kadar kararlı ve sabırsız bir heyecana sahip olduklarını bu yoğun katılımla bir kez daha gösterdiler.
''EKİM GEÇİDİ” 10.uncu yaşını da, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’e adım atarken söylediği sözleri bir kez daha hatırlayarak kutluyor:
“Olanaksızlıklardan bu noktaya gelen bu toplum, bunun bilincinde olsa da unutmaya başladığında bunun anımsatılması yine sanatçılara düşecektir… Sanatçılarımız, biz sizlerle gurur ve onur duyuyoruz. Çünkü sizler bu toplumun sesisiniz, kendinizle yarışın, kendinizi aşın, öyküneceğiniz tek ülkü kendi topraklarınızdaki uygarlığınızdır…’

 Cumhuriyet’in 88. yılında, 88 sanatçıyla gerçekleşen Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisinin açılışı, 25 Ekim 2011 Salı günü saat 18.00’de Gar Sanat Galerisinde gerçekleşti.
Uluslararası önemi olan etkinliğin seçici kurul üyeleri;
Prof. Dr. Mehmet Özer (M.Ü GSF Temel Eğitim Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Özer Kanburoğlu KOÜ GSF Fotoğraf Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Safiye Başar (KOÜ GSF Seramik Bölüm Başkan Yardımcısı)
Yrd. Doç. Dr. Nurettin Bektaş (M.Ü. GSF Heykel Bölümü)
Öğr. Gör. Ünsal Bahtiyar (M.Ü. GSF Temel Eğitim Bölümü)
Etkinliğin organizasyonunu ve sanat danışmanlıklarını ise; Sema Özevin (KOÜ GSF Fotoğraf) ve Nalan Kumlalı (M.Ü. GSF Resim) yapıyorlar.



‘Ekim Geçidi 10’ Kocaeli Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisinde Eserleri Yer Alan Sanatçılar:
Onur Sanatçısı/Suha Kocaoğlu,
Mehmet Özer, Özer Kanburoğlu, Safiye Başar, Nurettin Bektaş, Ünsal Bahtiyar, Nalan Kumlalı, Sema Özevin, Harun Arı, Onur Ayangil, Reha Bilir, Gökhan Bulut, Ayfer Demircioğlu, Gülsün Erbil, Serap Erdoğan, Sedat Gever, Sebahat Hasırcıoğlu, Bünyamin Kara, İsmail Keskin, Renk Erbil Martin, Hatice Gülmez Nalbant, Ali Öz, Aydın Tuna Palabıyıkoğlu, Fahri Sever, Mert Türkoğlu, Işık Tüzüner, Melek Abut, Ayşe Aga, Rahşan Akarsu, Hakan Akçe, Kader Aktü, Ali Fuat Altın, Hüsna Altın, Okay Altınışık, Yusuf Aslan, Dilek Aşkın, Vural Atılgan, Sevgi Avcı, Ömer Lütfü Bakan, Oğuz Nusret Bilik, Battal Bingöl, Adalet Binnur Büyükkürkçü, Müjgan Galiba Coşkun, Firdevs Çalışkan, Raif Çancı, Ozan Çelik, Fatma Demir, Rabia Çakır Dilaveroğlu, Oğuz Dilmaç, Fatma Dirican, Hilal Ekelik, İdris Ekinci, Uğur Ercan, Zekeriya Erdinç, Aylin Erenkaya, Selma Kaya Ergun, Mustafa Gezer, Cengiz Gücük, Havva Halaçeli, Şeniz Kabadayı, Metin Kar, Suna Özgür Karaalan, İkramettin Karaman, Filiz Kaya, Kemal Kaya, Aysun Koca, Ercan Olgun, Yıldız Örücü, Aziz Özdemir, Aslı Çakar Özen, Müge Süel Özer, Deniz Özeskici, Evrim Özeskici, Safa Nur Özkan, Arzu Parten, Özge Sarı, Fatih Sazak, Aslı Nur Sertkan, Eda Sopacı, Hülya Toksöz Şahiner, Seyhan Taşçı, Melihat Tüzün, Fikret Metin Üçkardeş, Birsen Ünüvar, Ercan Vural, Belgin Yasinoğlu, Elif Yılmaz, Güngör Zencirli.














Organizatör & Sanat Danışmanı
Sema Özevin (Kocaeli GSF-Fotoğraf) & Nalan Kumlalı( Marmara GSF-Resim)
Ekim Geçidi 10/ İletişim
Telefon: (Sema Özevin)0 532 481 87 09 - (Nalan Kumlalı)0 535 358 45 43



Kocaeli'de ilki düzenlenen Cumhuriyetin 88. yılında 88 farklı displinden sanatçının katılımı ile gerçekleşen, Ekim Geçidi 10 Kocaeli Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisine katılım gösteren tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz.

Kocaeli'de ilki düzenlenen Cumhuriyetin 88. yılında 88 farklı displinden sanatçının katılımı ile gerçekleşen, Ekim Geçidi 10 Kocaeli Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisine katılım gösteren tüm sanatçılarımıza teşekkür ederiz.

EKİM GEÇİDİ 10 KOCAELİ SERGİSİ