29 Kasım 2011 Salı

BASINDA BİZ- Kocaeli Gazate

http://www.kocaeligazete.com/haber/gundem/11538/ekim-gecidi-10-kocaelide-bulusuyor.html

Ekim Geçidi '10' Kocaeli'de buluşuyor
9 Ekim 2011, Pazar - 15:31:06
''EKİM GEÇİDİ” 10.uncu yaşını kutluyor
''EKİM GEÇİDİ” 10.uncu yaşını da, Mustafa Kemal Atatürk`ün Cumhuriyet`e adım atarken söylediği sözleri bir kez daha hatırlayarak kutluyor: “Olanaksızlıklardan bu noktaya gelen bu toplum, bunun bilincinde olsa da unutmaya başladığında bunun anımsatılması yine sanatçılara düşecektir… Sanatçılarımız, biz sizlerle gurur ve onur duyuyoruz. Çünkü sizler bu toplumun sesisiniz, kendinizle yarışın, kendinizi aşın, öyküneceğiniz tek ülkü kendi topraklarınızdaki uygarlığınızdır…`
Cumhuriyetin 88. yılında, 88 sanatçi Ekim Geçidi10 Kocaeli`de bulusuyor. Disiplinlerarası Çağdas Sanat sergisine; Amerika, İngiltere, Hollanda, Kıbrıs ve Türkiye`den 21 ilden katilan sanatçilarımız ile  gerçeklesecek olan sergi 25 Ekim 2011 Salı gunu saat: 18.00 da Gar Sanat Galerisi`nde, eş zamanlı olarak da Cumhuriyet Parki içindeki İzmit Sanat  Galerisi`nde gerceklesecek.


SEÇİCİ KURUL:

Prof.Dr.Özer Kanburoğlu- Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi -Fotoğraf Bölüm Başkanı
Prof.Dr.Mehmet Özer-Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi-Temel Eğiitm Blm. Bölüm Bşk.
Yrd.Doç.Dr.Safiye Başar-Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi -Seramik Bölüm Başkan Yardımcısı
Yrd.Doç.Dr.Nurettin Bektaş-Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi-Heykel Bölümü
Öğr.Gör.Ünsal Bahtiyar-Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi-Temel Eğitim Bölümü


Organizastor & Sanat Danışmanı:
Sema Özevin (Kocaeli GSF-Fotoğraf) & Nalan Kumlalı( Marmara Gsf-Resim)

Aydin Tuna Palabiyikoglu' nun teşekkürü

http://www.canonturk.com/vbulletin/138919-post10.html


Arkadaslar tebrikler icin tesekkurler. Ancak izninizle tebrikleri bu organizasyonda asil emegi gecen sevgili dostum Nalan Kumlali ve Sema Ozevin adina kabul ediyorum. Bu konuda siki calisip, basariya ulastirmak icin en cok caba sarfeden kisiler onlar.

Van’ a sanatçı desteği

http://www.gazetekocaeli.com/yerel.../van-a-sanatci-destegi-h120545.html

Cumhuriyet’in 88. yılında, 88 sanatçıyla gerçekleşen Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisinin açılışı, geçtiğimiz akşam Gar Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Satışa sunulan eserlerden elde edilen gelirlerin Van’a depremzedelere gönderileceği açıklandı


İlk olarak 29 Ekim 2002’de 54 sanatçının katılımı ile gerçekleşen Ekim Geçidi sergisi çağdaş Türk Sanatının tüm renkleri ile kutlamak amacıyla İstanbul ile eş zamanlı olarak Türkiye’nin farklı şehirlerin de ve ilk olarak da Kocaali’de bir araya geliyor. Sema Özevin ve Nalan Kumlalı’nın sanat danışmanı ve organizatörü olduğu sergi Kocaeli Valiliği ve İl Özel İdaresi desteği ile hazırlandı.
CUMHURİYET’İN 88. YILINDA 88 ESER
Disiplinlerarası Çağdaş Sanat Sergisi “Ekim Geçidi 10” sanat projesi Türkiye’deki sanatçılara, dünyanın dört bir köşesinde yaşayan Türk Sanatçılardan da destek geldi. Sanatseverlerin bir araya geldiği sergiye, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Törende onur sanatçısı olarak yer alan Süha Kocaoğlu konuşmasında, onur sanatçısı olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, sergilenen eserlerin satışa çıkarıldığını ve elde edilen gelirin Van’a depremzedelere gönderileceğini söyledi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Türkiye’nin 21 ilinden katılım gösteren sanatçılarla birlikte bu misyona ayrı bir güç ve heyecan katarak Cumhuriyetin 88. yılında bağlılıklarını göstermiş oldular. Çağdaş Sanat bilincini bu sergiyle bir kez daha sanatseverlere ve halkımıza hatırlatan sanatçılarımız, yaratımları ve fikirleriyle, üzerlerine düşen bu misyonu yerine getirmek de ne kadar kararlı ve sabırsız bir heyecana sahip olduklarını bu yoğun katılımla bir kez daha gösterdiler. 
Sevil BİCAKCI